Diepgaand en op eigen tempo: e-mailconsultatie voor volwassen hoogbegaafden/hooggevoeligen

Voor wie?

Niet iedereen houdt ervan om in levenden lijve gesprekken te voeren. Soms is de drempel hiervoor simpelweg te hoog. Misschien beleef je persoonlijk contact als te intens of kost het je teveel energie. Misschien vind je het lastig om in het moment de juiste woorden te vinden of je goed uit te drukken. Misschien voel je je niet snel op je gemak bij anderen. Of misschien voel je je gewoon prettiger of durf je opener te zijn als je anoniem je verhaal kunt doen.

Als je wel behoefte hebt aan wat begeleiding op je levenspad, maar liever vanuit het comfort en de rust van je eigen huis, op je zelfgekozen tijdstippen en op je eigen tempo aan jezelf 'werkt', dan zijn de e-mailconsultaties wellicht iets voor jou. Dit werkt natuurlijk het best als je in hoge mate autonoom bent, zorgvuldig kunt lezen en goed in staat tot kritische zelfreflectie.

Wat?

De e-mailconsultaties zijn eigenlijk geschreven gesprekken. Deze manier van communiceren biedt veel meer tijd om goed na te denken over wat je wilt zeggen en de inzichten die je terugkrijgt kun je zo vaak nalezen als je wilt, zodat je ze rustiger tot je kunt nemen en daardoor mogelijk ook dieper kunt doorgronden.

In de e-mailconsults ben ik veelal directer en confronterender dan in de individuele coaching. Als je liever een iets zachtere aanpak hebt, is de individuele coaching misschien meer iets voor je.

Hoe?

Als je geïnteresseerd bent, kun je dat via het contactformulier hieronder laten weten. Je kunt natuurlijk ook bellen of een e-mail (info@perron130.nl) sturen als je dat prettiger vindt. Je zit hierdoor nog nergens aan vast. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Meestal eerst per e-mail.

Na deze eerste stap krijg ik graag alvast iets meer informatie, zodat ik een inschatting kan maken of ik iets voor je kan betekenen. Waar loop je tegenaan? Waar wil je naar toe? Wat verwacht je ongeveer van de hulp.

Als ik een goed beeld heb en ik heb de indruk dat ik je kan helpen en jij ziet het ook zitten, dan kun je daadwerkelijke hulp starten. Dat gaat in rondes, waarbij je per ronde betaalt en ook per ronde bepaalt of je weer op eigen kracht verder kunt of niet. Eén ronde bestaat uit:

  1. Een mail van jou naar mij met daarin jouw beschrijving van je huidige situatie en de problemen waar je tegenaan loopt +  een beschrijving van de situatie zoals je die graag zou willen zien (indien mogelijk)
  2. Een mail van mij naar jou met daarin een aantal vragen over zaken die me nog niet duidelijk genoeg zijn. Deze stap is erg belangrijk om mij goed te kunnen afstemmen op jouw hulpvraag.
  3. Een mail van jou naar mij met daarin aanvullingen of verduidelijkingen n.a.v. mijn vragen.
  4. Een mail van mij naar jou met daarin een beschrijving van wat ik denk dat de kern van je probleem is en suggesties voor hoe je hier volgens mij het beste kunt omgaan om meer tot de gewenste situatie of toestand te komen.
  5. Een mail van jou naar mij met daarin een aantal vragen over zaken die voor jou nog niet duidelijk genoeg zijn, over wat je niet goed begrijpt of wat je in mijn antwoord nog mist.
  6. Een mail van mij naar jou met daarin aanvullingen of verduidelijking n.a.v. jouw vragen

Een flink proces dus, waar behoorlijk wat tijd en energie in gaat zitten (voor zowel jou als mij). Maar hierdoor wel een diepgaand en grondig proces.

Doel(en)

Het doel van deze elektronische briefwisseling is om jouw situatie/probleem helder te krijgen. Dit is al een erg belangrijk deel van het proces. Hier kunnen puzzelstukjes ook al op hun plaats vallen. Daarnaast is het de bedoeling dat je een aantal suggesties, adviezen, inzichten en/of handvatten ontvangt waarmee je zelf verder kunt. Als je daarna nog verwante problemen of deelproblemen van je originele probleem wilt uitdiepen, dan kun je een nieuwe ronde starten.


Interesse in deze dienst?

Vul hieronder je naam, e-mail adres en telefoonnummer in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden. Je zit dan nog nergens aan vast en je gegevens worden nergens anders voor gebruikt dan voor dit contact.