Veelgestelde vragen
Hieronder vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Heb je een vraag die er niet bijstaat? Stel hem dan via het vragenformulier op deze pagina. Je krijgt binnen drie werkdagen een reactie.
Nee, het is helaas niet mogelijk de hulp vergoed te krijgen via de zorgverzekering. Mochten de kosten te hoog zijn, dan kunt u wel betaling in termijnen aanvragen.
De mentor- en opvoedondersteuningsessies en de 1-op-1 coachingsessies (voor volwassenen) vinden in principe buiten plaats, in Leiden of omgeving. De locatie (veelal een natuur-/wandelgebied) wordt onderling afgesproken. Denk bijvoorbeeld aan Landgoed De Horsten in Wassenaar, het duingebied of het strand van Katwijk of Wassenaar, Polderpark Cronestein in Leiden, het Panbos in Katwijk, het Warmonderbos in Warmond. Online gesprekken zijn ook mogelijk.
Advies over onderwijs zal daarnaast ook op de school van je kind kunnen plaatsvinden (in overleg met jou/jullie en de school/leerkracht). Bij langere reistijd kunnen er reiskosten in rekening gebracht worden.
E-mailconsulatie vindt uiteraard online (per e-mail) plaats.
Nee, dat hoeft niet. Als je jezelf of je kind herkent in het beeld van hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid dan is dat voldoende. In principe zijn alle (kleurrijke) kinderen en volwassenen welkom, maar met hoogbegaafde en/of hooggevoelige personen (jong en oud) en de specifieke problematiek waar zij mee te maken kunnen krijgen heb ik een speciale affiniteit en in veel gevallen ook een betere 'klik'.
Als je het prettig vindt om bij de mentorsessies van je kind aanwezig te zijn, dan is dat in principe geen probleem. Ik kan me goed voorstellen dat je vooral in het begin even wilt weten hoe het er in zo'n sessie aan toe gaat. Je aanwezigheid heeft natuurlijk wel invloed op het verloop van een sessie en ook op het gedrag van je kind. Zeker na de eerste sessie(s) heeft het mijn voorkeur om één op één met je kind te werken. Het voordeel van het houden van de sessies in de buitenlucht, is dat je als ouder op een afstandje kunt meelopen. Zo heb je zicht op wat er gebeurt, terwijl je kind vrijuit kan praten. En als het nodig is kun je er gemakkelijk bij geroepen worden als dat om één of andere reden nodig is.