Van aangepast naar authentiek

Het leven in onze maatschappij is voor veel mensen al ingewikkeld genoeg. Als je dat leven ook nog moet doen met een brein dat behoorlijk anders werkt dan gemiddeld, is dat helemaal lastig. Tel daar een mismatch tussen jou als buitenbeentje en je 'normale' omgeving bij op en je hebt een aardig recept voor een flinke worsteling.

Een groot deel van die worsteling met het leven zit hem in een tekort aan zelfkennis en zelfacceptatie. In het hebben van 'verkeerde' ideeën en overtuigingen over jezelf. Alsof je een poes bent die als een hond probeert te leven. Misschien kun je je wel staande houden, maar echt gedijen doe je niet. In het aanpassingsproces gaat een hoop potentie, energie en levensvreugde verloren. Of je hebt het gevoel dat je maar wat aan moddert, terwijl je ergens wel het idee hebt dat je (veel) meer in je mars hebt dan je kunt laten zien.

De oplossing is eenvoudig (hoewel niet per se gemakkelijk): jezelf beter leren kennen en omarmen wie je bent! Je ideeën en overtuigingen over jezelf onderzoeken en laten vallen wat niet klopt. Leren leven vanuit wie je werkelijk bent.

Dan kun je een leven opbouwen dat veel beter past bij hoe jij nou eigenlijk echt in elkaar zit, waardoor alles veel meer op zijn plek lijkt te vallen. Je kunt veel meer op je intuïtie varen, in plaats van overal over na te moeten denken. Je gaat minder ploeteren en krijgt meer plezier in het leven. Twijfel en aarzeling maken geleidelijk plaats voor (zelf)vertrouwen en een gevoel dat je de juiste kant op gaat. Je gaat je steeds minder vervreemd en steeds meer thuis voelen in je leven! Je kunt eindelijk je gaven ontwikkelen en inzetten.

Je reis naar huis is al begonnen (anders was je hier niet), maar misschien heb je geen flauw idee waar 'thuis' is of hoe je daar moet komen. PERRON 130 biedt (naast een aantal artikelen waarmee je zelf aan de slag kunt) verschillende diensten om je te begeleiden op je tocht. Diensten die erop gericht zijn op zelfkennis en - acceptatie en die jou meer in harmonie te brengen met wie je daadwerkelijk bent. Zodat je een leven kunt gaan leiden dat beter bij je past. Een leven vanuit authenticiteit in plaats van aanpassing.

De kunst van het anders zijn

Voor wie is PERRON 130 bedoeld?

Zie je jezelf een beetje als een 'buitenbeentje'? Heb je het idee dat je op de één of andere manier anders 'bedraad' bent dan de meeste andere mensen? Zit je niet helemaal lekker in je vel? Zit je voor je gevoel niet op het juiste spoor? Of loop je regelmatig tegen dingen aan waar anderen weinig last van lijken te hebben? Dan kun je bij PERRON 130 terecht. PERRON 130 is namelijk bedoeld voor mensen met hoogbegaafde, hoogsensitieve en/of autistische kenmerken. Voor mensen met een brein dat anders lijkt te werken. Mensen die in bepaalde - of alle - eigenschappen wat intenser zijn. Bij wie de 'knoppen' wat verder opengedraaid lijken. Mensen die wat gevoeliger staan afgesteld. Die dromeriger en/of creatiever zijn. En die er moeite mee hebben hiermee - of met de buitenwereld - om te gaan. Kort gezegd, 'buitenbeentjes' bij wie (te) veel dingen niet van een leien dakje gaan en/of die met zichzelf worstelen.

 

PERRON 130 is er dus voor mensen die:
  • er moeite mee lijken te hebben hun pad te vinden
  • met zichzelf of hun omgeving in de knoop zitten
  • vast dreigen te lopen of al vastgelopen zijn (meestal in relaties of werk)
  • zich terug trekken uit het leven of juist constant in conflict zijn met hun omgeving
  • last hebben van eenzaamheid, driftbuien of somberte als gevolg van hun 'anders-zijn'
  • veel in hun hoofd zitten, veel piekeren en een vol hoofd hebben
  • een mismatch (lijken te) ervaren tussen zichzelf en anderen en hier last van hebben
  • die niet zo goed weten wat ze met zichzelf, hun leven of met anderen moeten
  • een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen hebben

Voor hen kan PERRON 130 een mooi startpunt zijn voor meer authenticiteit, inzicht en vertrouwen.

 

Welke diensten biedt PERRON 130 voor volwassenen?

E-mail consults

Persoonlijke inzichten in je in-box. Als je liever leest dan praat, of als je graag de tijd en rust krijgt om informatie tot je te nemen en inzichten te laten landen, dan zijn de e-mail consults misschien iets voor jou.

Meer lezen →

Individuele coaching

Diepgaande, verhelderende gesprekken. Als je graag persoonlijk contact hebt, als je het beste inzichten opdoet in een gesprek of als je van sparren houdt, dan is de individuele coaching misschien iets voor jou.

Meer lezen →

Even voorstellen

Ik ben Luuk Kolthof (1982) en ik ben een buitenbeentje tegen wil en dank. Hooggevoelig en hoogbegaafd zijn labels die je op me kunt plakken. Ik heb er lange tijd veel moeite mee gehad om een buitenbeentje te zijn. Veel liever was ik 'normaal' geweest en zeker de eerste 25 jaar van mijn leven heb ik ook hard mijn best gedaan om dit te zijn. Ik was daardoor erg goed geworden in verstoppertje spelen met mezelf. Er zijn momenten geweest dat ik mezelf er bijna van had overtuigd dat ik nergens in afweek. Bijna, want altijd knaagde er iets.

Gelukkig kun je het niet je hele leven volhouden om je authentieke zelf te ontkennen en onderdrukken, dus op een gegeven moment heb ik mijzelf eindelijk de vraag gesteld: wie ben ik nu eigenlijk? Wie ben ik echt? Een vraag die nogal een ontwikkeling in gang heeft gezet, die nog niet ten einde is  - en waarschijnlijk nooit ten einde zal komen. Een intrigerend en soms ook wel pijnlijk of verwarrend proces van afpellen, herijken, loslaten en ontdekken. Ik kan mijn anders-zijn inmiddels - meestal - vol omarmen en waarderen. De kennis en inzichten die mijn persoonlijke reis hebben opgeleverd en nog steeds opleveren zet ik met liefde en plezier in voor andere buitenbeentjes die minder ver op pad zijn in hun ontdekkingstocht. Ik ontmoet graag kleurrijke mensen, dus schroom niet om contact te leggen! Meer over mij →